Fliser med alger

Grimme fliser? Sådan behandler du dem med fliserens

De store mængder nedbør, vi har i Danmark, sætter sine spor på de fleste fliser, som typisk bliver angrebet af mos, alger og pest. Oplever du dette, så frygt ej – læs med her og bliv meget klogere på, hvordan du kan behandle dine fliser med fliserens.

Hold dine fliser rene og undgå sprængninger

I Danmark kommer der meget nedbør hele året rundt, hvilket kan ses på de fleste fliser, som typisk bliver angrebet af alger, mos eller flisepest. Har dine fliser grønne, sorte, gule eller hvide pletter, så er de sandsynligvis angrebet af en af førnævnte ting.

Disse forskellige alger og mos kan være skadelige for dine fliser, hvis ikke de bliver renset. Algerne og mosset virker nemlig som en svamp, der kan lade fugt sive ind i dine fliser, og derved risikerer du frostsprængninger.

Algerne og mosset danner nemlig med tiden rødder i fliserne, og så snart det fryser om vinteren, udvider disse rødder sig, og i værste fald sprænges dine fliser. Det er altså supervigtigt, at du får bugt med flisernes alger og mos.

Grimme fliser kan skabe et dårligt førstehåndsindtryk

Udseendet af dit hus eller din virksomhed er også dit ansigt udadtil og kan sende forskellige signaler til besøgende. Så selvom du måske ikke tænker over det, så kan det have en stor betydning for folks førstehåndsindtryk af dig, hvordan eksempelvis dit hjem præsenterer sig.

Derfor er det en supergod idé, at du sørger for at holde dine fliser rene og pæne, for fliser er altså bare pænest, når de ser nye ud. Hvordan du kan holde dine fliser rene, kan du læse meget mere om nedenfor.

Gør det selv

Der findes forskellige løsninger til, hvordan du kan rense dine fliser. Sommetider anbefales det, at du får professionel hjælp, andre gange er det noget, du sagtens selv kan klare. Dette afhænger selvfølgelig af, hvor stort et område der er tale om.

Er der mange kvadratmeter fliser, som skal renses, kan det blive et meget stort arbejde at få dem til at se pæne ud, hvorimod det er mere overskueligt, hvis der er tale om et mindre område. I de fleste byggemarkeder kan du finde forskellige produkter, som du selv kan rense dine fliser med.

Professionel fliserens

Der findes flere forskellige behandlinger, når det gælder professionel fliserens. Nogle firmaer fjerner mos, pest og alger vha. højtryksrens, hvor et anlæg, som kan give 30 liter supervarmt vand i minuttet, skyller vand over dine fliser, som derved bliver renset.

Andre bruger en algebehandling eller imprægnering. Dette afhænger af, hvilket område du gerne vil have behandlet.

Er dine fliser beklædt med grønne, brune, gullige eller hvide pletter, så er det altså vigtigt, at du får dem behandlet. For selvom det ikke ser skadeligt ud, så kan det ødelægge dine fliser eller i værste fald give dine kunder eller gæster et dårligt indtryk af dig.

Sørg derfor for at bruge en form for fliserens, så dine fliser holder sig rene og pæne.