Mtas

Top 3 grunde til at vælge en biopejs

Der er få ting, som er så hyggelige som levende flammer. Julemorgen eller sommeraften, så er det ofte den levende ild, som er med til at medbringe det sidste af den hygge, som vi gerne vil have. Læs mere her, eller fortsæt læsningen herunder.

Men traditionel pejs kan være dyr og træls at få sat op. Derfor er der i dag mange, som tyr til biopejsene. De er generelt meget nemmere at bruge, når det handler om at skabe den hyggelige stemning – uanset hvorhenne det skal være.

Et væld af muligheder for indretningen

Når det kommer til en traditionel kamin, så er der ikke så mange muligheder for indretningen. Du skal have den med adgang til en skorsten – det giver ikke megen frihed, når det kommer til indretning og møblering.

Og netop dette er en helt anden situation, når dette kommer til biopejse! For biopejse brænder med ethanol, som ikke kræver nogen skorsten, idet der kun dannes vanddamp og kuldioxid, og dermed ingen sod.

Faktum er dermed, at du faktisk kan placere en sådan biopejs mange forskellige steder i huset. Det er muligt at stille den i stuen, udenfor eller måske i køkkenet. Det giver altså muligheden for, at de hyggelige flammer kan komme med overalt.

Hvordan skal biopejsen installeres?

Det er ikke bare et spørgsmål om, hvorhenne du kan installere din biopejs, men også hvordan. For der er overordnet set fire typer biopejse.

Den traditionelle er biopejsen med fødder. Denne er ofte relativt stor, og kan derfor fylde et lokale såsom en stue, rigtigt godt ud. Vægophængte modeller er i stedet designet til at sidde på væggen. De kommer i et væld af størrelser, og ilden kan tage sig rigtigt godt ud på en væg, især når flammerne danser, og der kastes skygger rundt.

Indbyggede modeller findes også. Det betyder, at de faktisk bygges ind i eksempelvis en væg, og dermed får man et indbygget look. Dette kan blandt andet få biopejsen til at ligne en mere traditionel kamin.

Til sidst finder vi de udendørs biopejse. De er perfekt til når du og familien gerne vil sidde udenfor, men samtidig gerne vil bringe lidt stemning med jer.

Perfekt som sekundær varmekilde

Der er ingen grund til at lade som om, at du skal bruge en biopejs som primær varmekilde. Det er simpelthen for dyrt i sidste ende, fordi ethanol ikke er det billigste brændsel i verdenen.

Til gengæld kan det være en rigtig fin sekundær varmekilde. På de dage, hvor det ikke er helt varmt nok, der kan en biopejs netop give lidt ekstra saft og kraft til lokalet.

Samtidig er der flere af modellerne, som du kan bære rundt på eller flytte. Det gør altså, at du kan have varmekilden med dig rundt.

Og hvor får man ellers lidt varme på så charmerende en måde? Der kan nærmest ikke være tvivl om, at biopejsen er den sødeste måde at få lidt ekstra varme på!